Over ons

Stoeterij Fitjar is opgericht door Maaike Burggrafer. Zij runt het bedrijf, ondersteund door Remco Pool en Vera van Praag Sigaar.

Maaike is met IJslandse paarden opgegroeid, op haar negende jaar begon ze met paardrijden bij manege Gladur. In 1986-1987 heeft ze twee jaar bij Walter Feldmann jr. in Haelen gewerkt en afgesloten met een EK op eigen merrie Eva from Rickarton. Daarna is ze naar IJsland gegaan waar ze vier jaar bij Sigurbjörn Barðarson (Diddi) heeft gewerkt. Voor Diddi heeft ze verschillende paarden uitgebracht op de Landsmót en Europese Kampioenschappen. In 1993 heeft Maaike zeer verdienstelijk gereden op de WK in Amsterdam met de ruin Bragi Djöfull. Ze werd derde in de T1 en derde in de V1. In 2001 heeft Maaike de zelf gefokte hengst Farsæll frá Fitjum uitgebracht voor de fokkerij op de WK in Oostenrijk. Hierna heeft Maaike haar focus gelegd op het bedrijf en is ze gestopt met het rijden van wedstrijden. Maaike heeft in IJsland de opleiding van de Félag Tammingamanna (FT) succesvol afgesloten en is gediplomeerd VIT trainer/instructeur-A.

Na veel omzwervingen in binnen- en buitenland is Maaike in 1994 in Drenthe neergestreken bij Els van der Tas. Vanaf 1996 heeft ze haar eigen bedrijf op de Hullen in Noord-Sleen.

In 2008 ontmoette Maaike Remco. Remco was inmiddels al geen onbekende in de IJslandse paarden. In 2005 op de WK in Zweden was de zelf gefokte hengst van frá Spor, Lettir de hoogst gekeurde vijfjarige van Nederland tot dan toe. Naast zijn werk als elektronicaspecialist helpt Remco in het bedrijf. Zijn kookkunsten met onder andere de Big Green Egg zijn inmiddels beroemd.

Remco’s oudste dochter Vera is met IJslandse paarden grootgebracht. Zij heeft meerdere NK (jeugd) titels bemachtigd en is in 2012 voor Nederland uitgekomen op de FEIF Youth Cup in Duitsland. Van 2014 t/m 2018 heeft Vera in IJsland gewoond en gewerkt bij verschillende bedrijven. Naast het trainen en uitbrengen van paarden is Vera ook erg bedreven in het fotograferen. Zo heeft zij onder andere de Landsmót van 2018 in beeld gebracht. Op Fitjar traint Vera een aantal paarden en helpt zij Maaike met de werkzaamheden op stal.

Privacybeleid © 2023 Stoeterij Fitjar: Op de afbeeldingen op deze website rust auteursrecht. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.